fbpx
Zit je er momenteel aan te denken om een website te starten? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar wat een website precies kost. Je kan er namelijk wel voor kiezen om deze helemaal zelf op te zetten, maar daar is een bepaalde hoeveelheid technische kennis voor nodig. Het is tegenwoordig simpelweg een stuk makkelijker om een website op maat te laten maken. Een website op maat laten maken scheelt je een hoop tijd, terwijl het tegelijkertijd een hoge kwaliteit oplevert. Je website is dan binnen een mum van tijd precies zoals je deze voor ogen had.
Wat kost een website

Wat kost een website?

Er zijn dan verschillende opties die je tot je beschikking hebt. De ene ondernemer wil misschien een relatief simpele website zonder al te veel functionaliteiten. En iemand anders wil juist een website met alles erop en eraan, voor de grootste kans op het bereiken van succes in de digitale wereld. 

WordPress website kosten

WordPress is een content management systeem. Het gaat hier dan ook direct om de meest populaire optie op dit gebied. Meer dan 75% van alle websites met zo’n CMS draait dan ook op WordPress. Dit soort systemen hebben puur als doel om het creëren en vullen van een website een stuk makkelijker te maken.

De kosten van een WordPress website hangen er vervolgens maar net vanaf hoeveel geld, tijd en moeite je er in wilt steken.

Wil je bijvoorbeeld het liefst bijna alles zelf doen? Dan kun je vrij goedkoop uit zijn. Je betaalt dan rond de 5 euro per jaar aan hosting en 5 euro per jaar voor een domeinnaam. Totale kosten? 10 euro per jaar.

Echter is dat voor veel mensen een lastige en tijdsintensieve route. Wanneer je een volwaardige website met veel verschillende functies wilt hebben, ben je extra kosten kwijt.

Zo zijn er bijvoorbeeld de betaalde thema’s. Je legt dan een bepaald bedrag neer voor een professioneel design. Dit laat je website een stuk professioneler ogen. De kosten van een dergelijk design zijn al snel $50 en kunnen oplopen tot boven de $200.

En dan zijn er ook nog de plug-ins. Deze geven extra functionaliteiten mee aan de website. Ook deze hebben verschillende kosten aan zich verbonden. Over het algemeen zijn deze tussen de $15 en $50.

Het is dan soms makkelijker om dit allemaal in één keer te laten maken door een professionele partij. Je bent dan vaak nog goedkoper uit ook.

One pager website kosten

Bij een one pager website kies je voor een website met één hoofdpagina. Op deze hoofdpagina wordt dan de belangrijkste informatie van jouw website gedeeld. Een one pager is vaak populair op het moment dat je veel conversie wilt bereiken. Aangezien bezoekers van jouw website alle informatie op één pagina krijgen, zorgt dit voor overzicht.

Tegenwoordig is het een heel belangrijk punt om er zeker van te zijn dat de one pager ook responsive is voor mobiel en tablet. Dit houdt in dat de functionaliteiten en leesbaarheid van de website ook op een kleiner scherm identiek blijven.

Aan het laten maken van een one pager website zijn over het algemeen iets lagere kosten verbonden dan bij een meer geavanceerde optie.

Dit heeft puur te maken met het feit dat er iets minder werk in gaat zitten om zo’n website op te zetten. Wel wordt er aandacht besteed aan een optimaal professionele look. Deze optie is daarom met name populair bij startende ondernemers.

Lang niet iedereen heeft er de juiste kennis of hoeveelheid tijd voor om zelf een website op te bouwen met bijvoorbeeld WordPress. En dus wordt er vaak gekozen voor het laten maken van een website.

Bij een professionele partij als Site4Work is dit al mogelijk voor €599. Je ontvangt dan al binnen 14 dagen een complete website die aan alle eisen voldoet om van jouw startende onderneming een succes te maken. De snelste en goedkoopste service die je vandaag de dag gaat tegenkomen. 

Website met webshop kosten

Naast een WordPress website of een one pager website is ook zeker de website met webshop de laatste jaren erg in trek. Met de opkomst van dropshipping zijn er meer en meer mensen die een webshop nodig hebben. Ook aan een website met webshop zijn specifieke kosten verbonden.

Voor een website met webshop heb je bijvoorbeeld ook een betaalmogelijkheid nodig. Bezoekers van je website moeten tot koop over kunnen gaan.

En wat te denken van een mailing lijst? Uit een mailingslijst kun je pas echt waarde onttrekken. Maar dan moet het voor bezoekers van je website wel goed mogelijk zijn om zich hiervoor aan te melden.

Bij een website met een webshop komen extra functionaliteiten kijken, die voor iets meer kosten zorgen.

Bij Site4Work zitten deze functionaliteiten inbegrepen bij het pakket van €799. Je website met webshop kosten zijn dan iets hoger, maar daar krijg je altijd nog een extreem hoge waarde van terug.

Binnen 14 dagen heb je dan al een volledig functionerende website met webshop tot je beschikking. Ideaal om snel, goedkoop en effectief van start te gaan met je onderneming.

Deel dit artikel op:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Lees hier de laatste trends over webdesign en het optimaliseren hiervan.

Laat vandaag nog jouw website bouwen

Neem vrijblijvend contact met ons op. Het is geheel gratis!

nl_NLNederlands

Prijs aanvragen.