Hoe vergroot ik mijn omzet?

Omzet vergoten op de korte termijn is iets waar veel ondernemers naar op zoek zijn. Logisch ook, want je omzet is uiteindelijk een belangrijke graadmeter van het succes van een onderneming. Er zijn een hoop manieren om je omzet vandaag de dag op zowel de korte als ook de lange termijn te vergroten. Maar om er één tussenuit te pakken die boven alle andere opties uitsteekt; je online aanwezigheid optimaliseren.

Omzet verhogen in de detailhandel
In de detailhandel ben je altijd op zoek naar manieren om meer verkopen te realiseren. En dus is het sterk aan te raden om je online aanwezigheid te optimaliseren. Als die überhaupt al aanwezig is.

Het verkopen van producten verschuift met de dag meer en meer van offline naar online. Mensen bestellen veelal hun producten online. En bovendien maken de meeste consumenten online voor de eerste keer kennis met een bepaald merk.

Het zou dan dus ook de allerhoogste prioriteit moeten hebben om in de detailhandel je online aanwezigheid sterk te verbeteren.

Je wilt een goede website hebben staan, waar veel mensen naartoe komen. En nadat ze op je website terechtkomen, moeten ze het liefst ook nog een tijdje blijven. En wellicht zelfs één of meerdere aankopen doen.

Om dit voor elkaar te krijgen, moet zowel het design als ook de functionaliteiten op orde zijn. En lang niet iedereen weet zelf precies hoe deze zaken geregeld moeten worden. Vandaar dat veel ondernemers ervoor kiezen om dit uit te besteden aan een professionele partij.

Bij een professional als Site4Work wordt de online aanwezigheid van je bedrijf bijvoorbeeld op alle vlakken geoptimaliseerd. Van vindbaarheid en look tot aan conversie en functionaliteit. Je zet daarmee in één keer een flink aantal stappen in de goede richting.

In plaats van het zelf allemaal uit te zoeken, schakel je gewoon de juiste kennis in.

Meer omzet genereren als webshop
Er zijn talloze manieren waarop je meer omzet kan genereren als webshop. Of je nu momenteel wel of niet goed verkoopt, het kan altijd beter. Je kunt bijvoorbeeld meer omzet genereren als webshop met:

  • Upselling: Door middel van upselling bied je klanten een product aan dat beter of nieuwer is dan een product dat ze al eens eerder hebben gekocht. Een effectieve manier om je omzet te vergroten.
  • Cross selling: Bij cross selling bied je dan juist weer een product aan dat complementair is aan een product die bezoekers gaan kopen of al gekocht hebben. Het past er goed bij.
  • Snellere website: Daarnaast is ook de snelheid van een website enorm belangrijk. Mensen hebben het geduld niet om een vertraging te verduren. Ze willen zo snel mogelijk door naar de volgende stap.
  • Converterend design: En een laatste belangrijke punt is een converterend design. Is het design erop gericht om zoveel mogelijk conversies te genereren? Of zijn er nog een aantal zaken die op dat gebied beter kunnen?

Lang niet elke webshop heeft tot dusverre voldoende aandacht besteed aan de bovenstaande punten. Er is vaak nog enorm veel ruimte voor verbetering.

In dat geval is het zaak om erachter te komen wat de mogelijke verbeteringen zijn. Zie je deze zelf al? Of kun je hier wel de expertise van een professional bij gebruiken?

Bij Site4Work zijn we gespecialiseerd in het vinden en implementeren van verbetermogelijkheden met betrekking tot de genoemde punten. Zo weet je zeker dat je door een bekwame professionele partij wordt geholpen bij het verhogen van de omzet.

Omzet verhogen van bestaande klanten
Verder doe je omzet verhogen niet alleen door nieuwe klanten aan te trekken. Je moet je ook focussen op de bestaande klanten. Er zit namelijk veel waarde in het bijhouden van een mailinglijst van mensen die bijvoorbeeld reeds van jou gekocht hebben.

Het feit dat ze eerder al tot een aankoop zijn overgegaan of zich hebben ingeschreven voor je mailinglijst, geeft een bepaalde intentie aan. Ze hebben al aangetoond dat er een bepaalde hoeveelheid interesse is. Het zou zonde zijn als je hier verder niets mee deed.

Met een plug-in als Mailchimp zet je een volledig geautomatiseerd systeem op. Dit kost even moeite, maar dan heb je ook wat. Mensen die zich inschrijven voor je mailinglijst of zelfs al iets gekocht hebben, ontvangen dan automatisch mails.

Dit is een van de bekendste manieren om de omzet te verhogen van bestaande klanten. Er moet wat tijd in geïnvesteerd worden. Maar dit is zeker de moeite waard, gezien de overweldigende voordelen.

En besteed je het liever uit om jezelf een hoop tijd en moeite te besparen? Dan kun je ook hiervoor de hulp inschakelen van een ervaren partij als Site4Work.

Het installeren van een plug-in als Mailchimp hebben we inmiddels al zo vaak gedaan, dat we precies weten wat hierin de optimale werkwijze is. Zo ga je er als onderneming significant op vooruit. Het is slechts een kwestie van de juiste kennis in huis halen om en het verhogen van de omzet op de juiste manier aanpakken.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Waarom €35,- per maand?

Webshop security voor slechts €35,- per maand!

Elke website op het internet ‘huurt’ als het ware een plekje om daar te kunnen staan. Dit noemt men ook wel de ‘hosting’ van je website. Maar eens je website daar staat, moet die nog beveiligd en onderhouden worden.

Als ondernemer heb je wel wat belangrijkere dingen te doen dan meermaals per dag je website te controleren of die nog wel bereikbaar is, of ‘s avonds na een lange werkdag beveiligingsupdates uit te voeren.

Daarom bieden wij al onze klanten niet alleen een supersnelle hosting, maar ook de bijkomende service die nodig is om je website altijd veilig en online te houden.

Gaat je website toch offline, dan zorgen wij ervoor dat hij binnen enkele uren weer bereikbaar is.

Alle voordelen op een rij:

Is het nog niet helemaal duidelijk of heeft u nog een vraag? Kom dan nu in contact!

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met ons cookies beleid.